Borgsom bij huren vakantiehuis met indoor zwembad

Borgsom bij huren van vakantiehuis met indoor zwembad kan hoog zijn.

In de reiswereld is het heel normaal. Je huurt een vakantiehuis en betaalt een borgsom.  Bij een vakantiehuisje onder de 500 euro, is die borgsom meestal een 200 euro. Bij een vakantievilla van 2.000 euro huursom zal die borgsom al snel een 500 euro betalen en als je een luxe vakantiehuis of villa met indoor zwembad huurt, betaal je soms wel meer dan 1.000 euro aan borgsom. En je moet die borgsom altijd gelijktijdig met de huursom betalen. Bij een vakantiehuis met indoor zwembad kan de borgsom wel meer dan 1500 euro zijn.

Waar dient die borgsom voor?

Als je een vakantiehuis met indoor zwembad huurt, verblijf je in een accommodatie die een hoop geld waard is. Er staat een kostbare inboedel in het vakantiehuis, misschien we iets van antiek.. Als je tijdens je weekendje weg in het vakantiehuis iets beschadigt of iets na laat, kan de huiseigenaar later die schade weer op jou verhalen. De borgsom is er dus vooral voor bedoeld om eventuele schade op de verhuurder vakantiehuis met indoor zwembad te kunnen verhalen.

Krijg je borgsom altijd terug als je vakantiehuis met indoor zwembad huurt?

In 99 van de 100 gevallen, krijg je als huurder van een vakantiehuis de volledige borgsom weer terug. Alleen als je iets opzettelijk beschadigt hebt of overlast veroorzaakt hebt, kan de huiseigenaar besluiten de borgsom geheel of gedeeltelijk in te houden.  Bij een weekendje weg betaal je net zo veel borgsom als een midweek of langer vakantie verblijf. Het gaat de huiseigenaar om inbouwen financiële zekerheid.

Borgsom staat apart van kosten eindschoonmaak.

Naast de borgsom zal je meestal ook een bedrag voor de verplichte eindschoonmaak van een vakantiehuis moeten betalen en dat bedrag krijg je niet terug. Zeker bij een vakantiehuis of villa met overdekt zwembad, zal de verhuurder van het huis een schoonmaker moeten inhuren voor het schoonmaken huis en zwembad. Vakantiehuizen met binnenzwembad vragen veel aandacht, ook voor de hygiëne en waterkwaliteit van het zwembad. De huiseigenaar is er ook verantwoordelijk voor dat de salmonella bacterie niet in het zwembad,  hottub, jacuzzi of privé sauna opduikt.

Soms wordt borgsom verrekend met gebruik water, gas en stroom.

In een aantal gevallen wordt de door jou gebruikte energie kosten verrekend met de vooruit betaalde borgsom. Dat is alleen als je tijdens je weekendje weg apart voor gas, licht en water moet betalen.  Je krijgt dan van de verhuurder of reisorganisatie een eindafrekening waarop de verbruikte water- en energiekosten gespecificeerd staan.  Aan het huren van een vakantiehuis met indoor zwembad zitten dus wel wat haken en ogen.