Wanneer is boeking vakantiehuis met binnenzwembad definitief?

Belangrijke informatie voor boeking vakantiehuis met binnenzwembad.

Wie een villa of vakantiehuis met zwembad boekt, krijgt met de verhuurder of reisorganisatie een huurovereenkomst. In deze overeenkomst staan een aantal ontbindende voorwaarden. Eén daarvan is dat de accommodatie pas echt geboekt is als de hele huursom is betaald. En dan ook nog binnen de termijn die de reisorganisatie stelt. Dat betekent dat als je een vakantiehuis met binnenzwembad boekt en vervolgens de huursom en administratiekosten niet of niet volledig betaalt, de boeking niet definitief is.

Meestal moet je een percentage van de huursom aanbetalen.

Omdat veel mensen hun vakantie vooruit boeken, een villa met binnenzwembad soms wel een jaar van tevoren, hoeft in de meeste gevallen de huursom  niet volledig betaald te worden. Afhankelijk van de voorwaarden van de verhuurder, te weten particulier, reisorganisatie, bemiddelaar of touroperator, moet er dan een percentage aanbetaald worden, bijvoorbeeld 15 % van het huurbedrag. Dit is een zekerheid voor de verhuurder dat de huurder de huurovereenkomst naleeft.  

Annuleringsverzekering bij huren vakantiehuis binnenzwembad van groot belang.

Als je een vakantiehuis of luxe villa met binnen zwembad huurt, is de huursom vaak aanzienlijk.  Wij adviseren onze huurders dan ook altijd een annuleringsverzekering af te sluiten, zeker als de huursom meer dan 1.000 euro bedraagt en de huurdersgroep uit meer dan 2 personen bestaat. Hoe meer personen er mee op reis gaan, hoe groter de kans dat er iemand ziek wordt of een ongeval krijgt en de huur van de vakantiewoning geannuleerd moet worden.  De kans op overlijden van een huurder is natuurlijk veel kleiner maar mag nooit worden uitgesloten.
Een boeking vakantiehuis is dus eigenlijk nooit definitief. Overlijden, natuurrampen en ziektes kunnen roet in het eten gooien.