Vakantiehuis met binnenzwembad en coronavirus

Kan je in deze tijd van het coronavirus een vakantiehuis met binnenzwembad huren?

We leven in een hectische en verwarrende tijd. Het coronavirus heeft grote invloed op bijna alle beslissingen die we nemen.

Veel mensen die hun vakantie nu plannen, vragen zich af of het verantwoord is om met een groep op reis te gaan en of je wel een vakantiehuis met binnenzwembad kunt huren. Is het wel toegestaan om met zijn allen in het verwarmde binnenzwembad te verblijven en loop je dan geen kans om zelf het coronavirus op te lopen? Op deze pagina wat antwoorden op relevante vragen. Ook of het boeken van een hotel met zwembad en jacuzzi op de kamer handig is.

Afstand van elkaar houden in het vakantiehuis met binnenzwembad

Of het verantwoord is om met elkaar in een vakantiehuis met zwembad te verblijven, heeft onder ander te maken met het antwoord op de vraag of we onderling voldoende afstand kunnen houden. Als je met 30 personen een groot vakantiehuis in de Ardennen huurt en met zijn allen in een zwembad van 6 x 4 meter wilt gaan, is dat natuurlijk onverantwoord. Je kunt nooit anderhalf meter houden met een grote groep en klein zwembad. Als je een vakantiehuis met overdekt zwembad huurt met 8 personen en er zit een zwembad bij die groot genoeg is, is er uiteraard geen probleem. Wel is het belangrijk dat iedereen die deelneemt aan het groepsuitje, getest is op het coronavirus. Dan beperk je het risico op onderlinge besmetting tot bijna nul.

In het buitenland een vakantiehuis met overdekt zwembad huren?

De vraag of het toegestaan is om met een grote groep een vakantie in het buitenland te vieren, is per land en per moment verschillend. Een vakantiehuis met privé zwembad in Spanje boeken, bijvoorbeeld, lijkt onverstandig. In Spanje neemt het aantal coronavirus besmettingen weer toe en dat geldt ook voor andere landen. Als je een vakantiehuis met binnenzwembad in bijvoorbeeld Ardennen, Duitsland of Frankrijk wilt huren, is het zaak om je te verdiepen in het reisadvies dat geldt voor dat land. Het is zaak om de ontwikkelingen van dag tot dag te volgen en altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat geldt zeker ook voor een familieweekend en vriendenweekend met een grote groep.

Als er een baby mee op vakantie gaat

Zodra er een baby, kleuter of peuter mee op reis gaat, is het extra oppassen geblazen. Baby’s en kleine kinderen zijn extra kwetsbaar en verdienen extra aandacht. Zo is het belangrijk dat ze comfortabel en niet te lang reizen en er een apart badje voor de kleintjes in de vakantiewoning met binnenzwembad is. Dat geldt zeker voor een baby jonger dan 3 of 6 maanden. Ook bij het boeken van grote vakantiehuizen Nederland geldt, een goede voorbereiding is het halve werk! We zijn nog lang niet van het virus af. Op vakantie gaan met je vrienden of familie is met wat extra maatregelen goed mogelijk.

Hotel met zwembad en jacuzzi boeken?

Als je met je partner een hotel met zwembad wilt boeken, is een jacuzzi of sauna op je hotelkamer zeker geen slecht idee. Als er te veel mensen in het zwembad zijn, kan je altijd nog relaxen in je privé hotelkamer. Zeker ook geen slecht idee bij een romantisch weekendje weg met zijn twee.