Zwembad schoon houden

Er zijn verschillende methodes om een zwembad hygiënisch schoon te houden.

Bacteriën zijn overal.  Je vindt ze in het menselijk lichaam, in het toilet, in je badkamer, je sauna en zwembad. Als je een vakantiehuis met binnenzwembad huurt of zelf eigenaar bent van een vakantiehuis met zwembad, sauna of jacuzzi bent, is het goed om te weten dat er vele methodes en producten bestaan om je vakantiehuis en vooral zwembad bacterievrij te houden.  Niet alleen voor de hygiëne maar ook om risico's op ziektes uit te sluiten.  Ook voor een vakantiehuis met jacuzzi is het wenselijk deze goed schoon te maken. Niet alleen de jacuzzi zelf maar ook de eventuele waterleidingen. 
Volgens voorstanders van minerale zuivering is dit de beste en meest effectieve methode reiniging water zwembad.

Chloor is het zwembad?

Om de risico's tot een minimum te beperken, wordt er bijna altijd chloor in het zwembad gedaan. Chloor doodt bacteriën en als er in het zwembad onverhoopt iemand een plasje pleegt, ruik je ook de nare lucht van urine niet. Maar chloor heeft ook een aantal negatieve eigenschappen.  Je moet geen zwemwater met chloor erin inslikken, het is niet goed voor je haar en huid en chloor is zeker niet goed voor het milieu.En nogmaals over chloor gesproken, het kan ook slijmvliezen en ademhalingsorganen irriteren. Daarnaast doodt het per definitie niet altijd de bekende salmonella bacterie. Deze is verantwoordelijk voor het ziek worden van mensen. Volgens de producenten van minerale zuivering is het mogelijk om met een minerale zuivering het zwemwater zonder chloor schoon te houden.

Regelmatig het zwemwater zuiveren en vervangen.

Of je nu een klein binnenzwembad hebt of groot buitenzwembad. Goede filters voor je zwembad zijn van levensbelang.  Het is belangrijk om deze filters regelmatig te reinigen en vervangen.  Alleen dan blijven ze optimaal werken en het zwembad water reinigen.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en methodes voor zuiveren van je zwembad.

Als je op het internet zoekt naar milieuvriendelijke middelen om je zwembad veilig schoon te houden, kom je zaken tegen als waterbehandeling met ultraviolette straling, waterbehandeling met zoutelektrolyse, minerale zuivering en andere vorm van waterbehandeling.  Goed om te weten dat er voldoende keuze is om een buitenzwembad of binnen zwembad lekker schoon te houden en met of zonder chloor of chemische schoonmakers.  Een volgende keer een artikel over hoe het zwemwater helder te houden. Met name de minerale zuivering verdient zeker de aandacht.